Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 221 találat

Fürj párolva, gyöngyhagymával

A szalonnát vékony szeletekre vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és kockára vágjuk. A megmosott fürjek belsejét beszórjuk rozmaringgal és borssal, külső részüket sózzuk és beburkoljuk a szalonnaszeletekkel, melyeket konyhai ... tovább

Birsalmával töltött vadkacsa

A szalonnát felcsíkozzuk. A vadkacsát a szalonnacsíkokkal sűrűn megtűzdeljük, majd kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A birsalmákat meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. A vadkacsák hasüregébe rakjuk a birsalmát, ... tovább

Tűzdelt fácán

A szalonnát felcsíkozzuk. A fácán mellét és combjait sűrűn megtűzdeljük szalonnacsíkokkal. A fácánt kívül-belül sózzuk, borsozzuk és hasüregébe majoránnát szórunk. Combját és szárnyait konyhai zsineggel átkötjük. Egy ... tovább

Zöldséges őzragu

A megmosott őzlapockát kockára vágjuk. A szalonnát és a vöröshagymát apró kockára vágjuk. A szalonnát kisütjük, zsírján megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk az őzhúst és zsírjára pirítjuk. Belekeverjük a ... tovább

Temesvári sertésborda

A felszeletelt karaj széleit bevagdossuk, majd kiverjük, megsózzuk és megsütjük az olajban. Kivéve melegen tartjuk. A hús zsírjában megpirítjuk a felkockázott szalonnát, hagymát, fokhagymát, paprikát, rádobjuk a paradicsomot, ... tovább

Lecsós szelet

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és megsózzuk, megborsozzuk. A hagymát és a szalonnát kockára vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkarikázzuk. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, a pörcöt félretesszük és a hús mindkét ... tovább

Gombás tökkarikák

A tököt 2 ujjnyi karikákra vágjuk, meghámozzuk és a belét kiszedjük, megsózzuk és félretesszük. A füstölt szalonnát apróra vágjuk, serpenyőben a zsírját kiolvasztjuk, majd a megtisztított és apróra vágott gombát rádobjuk. ... tovább

Túrós csusza

Egy serpenyőbe tesszük az apró kockára vágott füstölt szalonnát és kevergetve, a zsírját kiolvasztjuk. Ha a pörc már ropogós és minden zsír kisült belőle, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük. A tésztát a szokásos ... tovább

Búbos csirkemell

A füstölt szalonnát nagyon apróra vágom és összekeverem a májkrémmel, a mustárral, a tejföllel, a konyakkal, meg a fűszerekkel. A csirkemelleket kifilézem és hosszában kettévágom, majd fólia alatt óvatosan kiverem. A masszát ... tovább

Kolbászos csirkecsomag

A csirkecombokat kicsontozom és a fűszerekkel kívül-belül bedörzsölöm. Közben a lángolt kolbászt langyos vízben megmosom, így a bőre könnyen lejön és négy egyforma részre osztom, a szalonnát vékonyan felszeletelem. A ... tovább